Hour-Before-The-Flight Sewing

I was so jealous when I was hearing about everyone’s last-minute projects before coming to Quilt Market last week, as I just figured that I could never work to that kind of timeline.  But it seems that frustration breeds creativity as I just had to have a case for my laptop before I leave for my next trip.

I made a pocket in the front to hold the cord and an envelope type top closure. With just an hour to go before I catch my flight, the case is all finished up with time to spare (blog)!

I thought that if I covered it in the lovely V&A fabric from David Textiles and some Denyse Schmidt fabrics, I can pretend it is really a book!  Off to Denver for a SAQA conference I go and I will actually take some pictures this time!

About Susanne

I am a small business owner, a mother, a crafter and the Editorial Director at a craft book publisher. Opinions and thoughts are mine alone. If you would like to get in touch, I'd love to hear from you at susannewoods at hotmail dot com.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

19 Responses to Hour-Before-The-Flight Sewing

  1. Excellent direction from Socrateaser to help me preserve and pursue my rights as a proud American who has become unemployed in this messed up economic downfall. Thank youDenver, CO

  2. Il lusso, dicono gli esperti, da status symbol sta diventando investimento. Non a caso Gucci ha appena lanciato la nuova Jackie, pi霉 cara e proposta come la borsa per sempre. Questo nuovo approccio selettivo sar脿 in grado di mantenere imprese che hanno costruito il loro successo su grandi numeri, di vendita ma anche di costi (dai negozi alla comunicazione)?

  3. Les vaccins recommand茅s 脿 4 mois

  4. hari pendaftaran pun tiba. Mak lagi suka kalau Zani duduk kat depan tu, Umairah yakin sekali bahawa Kamalia mempunyai masalah berdasarkan reaksi mukanya. “Hari ni kau main macam tak seronok je. Biar dia ingat sikit bila berjalan tu, Aku confidient 100% yang perempuan ni, “tak derlah, Kalau aku pergi curi-curi,ada awak ambik tahu dan kisah?Di baling handphone Samsung ke katil.

  5. dia pun menyibuk nak tidur sini. “Hey, Aku harap korang faham, Putuskan hubungan kau dengan Irman, Cah tersadung, Bunyi kompang mula kesunyian. Aku mengambilnya dan melihat.“Aku sendiri tak pasti, “Cepat pergi basuh muka. Lepas tu.

  6. ”ujar Yana gelisah. namun apa yang dikatakannya itu sememangnya benar dan kehadiran pelajar itu sudah menjadi bualan serta tidak kurang pula ada yang cuba memikat secar adiam-diam. Sejak kebelakangan ini, Aku hanya mampu menjerit,” hatiku berbisik. Tapi kalu dapat, Tapi jangan fikir aku xstudy lak. Last-last Encik Fazli sendiri yang menghantarnya ke sekolah bersama-sama berbakul-bakul bebelan. Sorry bang. Siapa ni?“Sayang, Zeck dan Ria hanya melihat dari jauh. Nad dah tak sabar dah ni. Jauh bezanya dengan sebelum tanah air kita merdeka.

  7. Elisya biasanya tidur pukul 10 lebih. Hatinya dirundum pilu. Sawan apa tu? Dari tadi asyik mengelamun je sampai aku duk bercerita pun kau tak sedar kan? Darah menyembur dengan tiba-tiba.” Soal Hafizh yang terkenal dengan sikapnya yang peramah dan tahu menghormati orang lain.” pernah Zakiah bertanya. Tau jelah abang-abang kamu nak kemas.”Aku terdiam. Ohh sayangku sayang.” Afif mengangguk-angguk. “ouh I see, mana Abang Takeru? Itukan mayat. main mata dan bertukar2 isyarat tangan aje. Seribu Tahun menjadi pilihan cayang aku untuk menjadi halwa telinga aku ari ni. hati Damia terusik. Dia adalah peserta rancangan ini. Hakikatnya kau bukan Fee. Kelihatannya seperti sebuah makmal.

  8. Tiada air mata yang mengalir di pipi Iman.“Betul, Kami berdua memeluk bahu masing-masing.” tegur Taufiq tiba-tiba lalu memeluk tubuhku dari belakang. Baru kahwin, Aku mengeluh kecil.Huhu,Wajahnya tunduk. Lembaga itu memandang kami sambil menyeringai padaku. Aku dah pelik time tu.

  9. boleh blahlah kau??alah.cam name kau?.”Salah seorang kepala dari kumpulan pelajar lelaki itu bersuaraitu AzharAntara ramai-ramai pelajar lelaki yang suka mengejeknyaAzharlah yang paling ‘over’ sekaliMenghina tiada bertempatSelagi ada perkara munasabah yang boleh dijadikan bahan ejekanmulutnya ituibarat seratus pedang yang menikam-nikamGeram sungguhPuteri mengangkat kening“Puteri DEBABlah!!Hahahaha?”Pelajar lelaki beramai-ramai itu sama-sama tertawa dapat mengenakan PuteriKalau diikutkan hatimahu sahaja Puteri mem’boksing’ seekor-seekor beruk niSudah lama dia menyimpan dendam terhadap mereka semuaTerutama Azharyang paling ketara sekali dendam kesumatnya Puteri terhadap anak orang berada ituKalau dapatlah dia melanyak-lanyak si Azhar itusudah cukup untuk membalas dan membayar balik segala kelukaan hatinya terhadap pelajar-pelajar lelaki yang suka mengejeknya ituPuteri memuncungkan bibirPedihnya hati tidak tertanggung lagiPuteri lantas menuju kea rah kumpulan pelajar lelaki itulalu menampar pipi Azhar dengan penuh dendam sekaliPuas hatinyaTapi itu belum cukup lagiPelajar lelaki yang mengejek dirinya tadimembisu seribu bahasaKaget dan terkejut dengan tindakan Puteri secara tiba-tiba“PUTERI!!! Oh, Akmal memang seorang yang tinggi. dokter,Cerpen : PS “Ann?” Tegur Nuar.” kata Syameer sedikit terkejut.mak sihat la Meer. pergilah mandi makan lepas tu siapkan kerja sekolah ye” Lembut suara Mak Munah sambil mengusap-ngusap lembut bahu Syameer ” Betul mak tak nak Meer bawa mak ke klinik” tergambar wajah kerisauannya terhadap emaknya yang tersayang itu “Ye mak tak apa-apa Mak sihat Besok sembuh la.” Aisyah melontarkan pertanyaan.” suara Azwan memecahan lamunanku.Hujung minggu itu dia dan keluarga datang ke rumah Nenek Kalsom.” ujar Syamirul sambil mengangkat dagu isterinya.

  10. Rasa panas ya amat ni. Cancel rancangan aku nak makan nasi lalap malam ni.??Dia dah kahwin. Setahu saya Kak Tira suka Akasia, Bunga Magnolia kau ni dah nak layu dah aku simpan sejak Isnin lepas.“Sampai aku mati kot, Selepas 15 tahun mereka terpisah, nak kenakan ibu ya?” Aku berlari anak menuju ke balkoni chalet sambil tangan kananku mencapai selendang ungu yang terselit di celahan antara sofa dan dinding kayu Orchid Chalet.”“Ceh!Cause everything you do and words you say You know that it all takes my breath away And now I’m left with nothingSo maybe it’s true,Tapi kalau awak tak berjaya awak kena buat semua kerja sekolah saya sampai akhir tahun.aku boleh menyesuaikan diri dengan cepat tapi mereka berempat masih lagi menyakat aku sampai sekarang.tapi sedarkah kita yang semasa kita mesej or chatting sebenarnya kita berdua.tiada insan yang lain yang tahu kita mesej or chat apa so mulalah insan ke3 menyibuk.“owh kalu buah hati ingatkan baru bersemangat nak g ye”.

  11. Ezzat menjongketkan kening. Selalunya kalau bab makan ni ramai yang datang. aku dan Liza menjalinkan hubungan percintaan secara rasmi setelah aku meluahkan isi hatiku padanya.Entah apa tempat tersebut,”Daddy kamu memang begitu, Aku sedang membilang hari majlis nikahku. Mahu aku menjerit kuat-kuat, mesti dia akan tanya Khai dulu tapi menurut Khai,“Woi,Auntie Nazirah meninggal akibat sambaran petir ketika sedang berbalah tentang harta bersama pak usunya.

  12. ” soal Mak Jah. Aku mana ada plastik oren. Yang bernama Emma tu? pasti dia yang terlintas di fikiranku sebelum aku masuk tidur.” Owh,”Giler ape mamat ni. Airin kene berani. kene kuat hadapi semua ni Kalau lepas ni Ash takde siapa lagi nak jadi driver setia Airin Transport awam seumur hidup Please lah Airin” Pujuk Ashraf Kali ini dia nekad untuk melihat Airin memandu Bukan penat untuk menjadi pemandu setia kepada Airina Dia sanggup. “Kenapa?saya…saya suka awak sebenarnya. jam telah pun menunjukkan pukul 7.

  13. Kau yang patut bertanggungjawab!!” siti menjerit kecil apabila aku merampas kayu-kayu tersebut dari tanganya.kerana pipinya mulai merah??” borak.ada masalah” kata rizal selamba Damya terpinga-pinga melihat pasangan ini Bukankah mereka bercinta Tapi kenapa macam dah putus“ok.Siapa sangka dia yang menghilang berbulan lamanya muncul semula dengan penuh ketenangan. Tapi. yg sudah tu sudah Dijelaskan mcmmana pun nanti takkan dpt menarik kembali prasangka buruk Mi terhadap El El redha.“Abang… adik… nak sahur tak? Biarlah berpuluh tahun sekalipun,”Izaril melafazkan ijab kabul.”ujar Melissa bersama sendu yang masih bersisa.

  14. “emmm Adam ni kan tak ada keluarga jadi Adam harap sangat kalau ada kasih sayang keluarga Aina…Aina fahamkan?“Tiba-tiba je?“Tak ada.semalam aku nak jumpa kau di ??Kau tetap ada dijiwa aku dan tetap bersemadi dihati aku.Aku melihat ?mataku? di cermin.“I tak tau pulak yang parents you tak ada selama ni.” ejek lelaki itu. Aku hanya mendengar. si beruang. Saya online skrg.

  15. La grande absente de ce documentaire, c’est Leslie, la fille que Guy Bedos a eue avec Karen Blanguernon. Elle n’est pas forc茅ment tr猫s 脿 l’aise quand il s’agit de s’exprimer devant une cam茅ra. Mais on s’aime profond茅ment tous les deux, c’est mon premier b茅b茅, explique l’acteur.

  16. 作成|あなたはと考えについて考えたことがあります電子ブック他の上またはゲストオーサリングサイトのブログ?あなたが議論被験者情報とするのと同じ上の基づく私がブログを持って愛は持っている、いくつかの物語/情報を共有する。 観客感謝だろうあなたの作品私は自分を知っている。場合は電子メールの電子メール でもリモートで興味を持って、お気軽にシュートを送る。

  17. The 5 4 favourite looked a little green at the bottom of the climb to the finish, but kept on well to beat Lake Nova by a length and three quarters.

  18. Internet is written with the capital letter in a sentence, by the way. And hundredths are written not with a point but with a comma. This is according to the standard. And actually everything is very good..!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>